Välkommen till vår sida om Win-Win-podden!

Med tips och kunskap till dig som leder en redovisningsbyrå.

Här delar vi på Win-Win med oss av tips, nyheter och inspiration. Häng med!

 • 11. Tävlingen ”Årets Framtidsbyrå” med Camilla Carlsson från arrangören FAR.
  Vi fortsätter på temat "Årets Framtidsbyrå" och har i detta avsnitt med oss Camilla Carlsson från FAR. Som arrangör är det mycket att tänka på när det gäller tävlingens utformning och utveckling. Här får du höra Camilla berätta om det speciella upplägget i årets tävling och hur tävlingen sett ut de senaste åren. Du får också information om hur tävlingsprocessen ser ut och får veta mer om juryns arbete med att utse vinnarbyrån.  Du hittar avsnittet i de vanligaste poddspelarna.
 • 9. Hur en byrå kan arbeta med interim-konsulter på ett gynnsamt sätt.
  Under högsäsong är vardagen på byråer ofta hektisk. Ett sätt att göra arbetsbelastningen lägre, och ändå höja leveransförmågan gentemot kunderna, är att hyra in interim-konsulter. I detta avsnitt pratar vi om hur man tillfälligt kan stärka upp sin byrå på detta sätt. Gäster är Charlott Laurell, VD för Win Win Interim AB och erfaren konsultförmedlare, samt Annica Kämpe, ekonomikonsult med mångårig erfarenhet från såväl redovisningsbyrå som interim-uppdrag. De delar med sig av konkreta tips på hur man får mest framgång när man hyr in interim-konsulter. Du hittar avsnittet i de vanligaste poddspelarna.
 • Avsnitt 8. Så bygger du en Framtidsbyrå. Gäst Daniel Linsten från JDG Revision.
  Hör Daniel berätta om hur hans byrå gick tillväga för att strukturera om byrån till en modern, digital "kombibyrå". Här kommer en rad tips och trix för att lyckas bra med ett liknande omstruktureringsprojekt. JDG vann 2022 FARs branschpris "Årets Framtidsbyrå". Du hittar avsnittet i de vanligaste poddspelarna.
 • Avsnitt 7. Hur du gör din byrå till en attraktiv praktikplats för YH-studenter
  Att ta emot praktikanter från YH-utbildningar är ett bra sätt till kompetensförsörjning för en redovisningsbyrå. Men hur ska du locka studenter att vilja göra praktik på just din byrå? I detta avsnitt samtalar vi med två studenter som gör sin praktik hos oss just nu. De beskriver hur de och deras klasskamrater resonerade och gick till väga för att välja praktikföretag. De avslutar dessutom med att ge sina bästa tips till dig som driver byrå och vill ta emot praktikanter. Gäster i studion är Annica Linder Lindström (från Stockholm School of Business) och Samson Adane (från Stockholms Internationella Handelsskola). Som vanligt hittar du avsnittet i de vanligaste poddspelarna.
 • Avsnitt 6. Fördjupning om 7-stegsmodellen för ambassadörskap. Gäst: Alexander Slotte, Top of Heart
  I detta avsnitt får du en fördjupad presentation av den 7-stegsmodell för ambassadörskap som Top of Heart arbetar med. Gäst i avsnittet är Alexander Slotte, VD på Top Of Heart – ett bolag som kallar sig ”Sveriges första ambassadörsbyrå”. Alexander och Martin samtalar om hur man kan arbeta aktivt för att stimulera och dra nytta av ambassadörskap, och hitta stöd i den 7-stegsmodell de arbetar efter. Om du inte är insatt i ambassadörskap sedan tidigare rekommenderar vi att du lyssnar på avsnitt 5 före du lyssnar på detta avsnitt. Som vanligt hittar du avsnittet i din poddspelare.